3. Het inzicht van de Theory U methode

In deze aflevering luister je naar ondernemer Sandra Nap en Mirjam Smulders, onderzoeker en adviseur. Een gesprek over het belang van een community , de onderdompeling in biomimicry en de onvermijdelijke zware momenten.

Deel het op:

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp

Wie zijn er in gesprek?

Sandra Nap

Sandra is wegbereider biobased bouwen bij Holland Houtland. Met dit bedrijf werkt ze aan strategie, kennisopbouw en training om impact van biobased bouwen te creëren. Circulair bouwen met minder en natuurlijk materiaal, zoals optoppen, aanplakken en transformeren of biobased isoleren staat daarin centraal. 

Mirjam Smulders

Mirjam is een ervaren adviseur/onderzoeker bij het PON & Telos naar onder andere complexe samenwerkingsverbanden en diverse transitie opgaven. Monitoring van impact op Brede Welvaart is een belangrijke hulp hierbij. Zij wil vooral het mensperspectief in beeld blijven houden bij deze opgaven. 

Bekijk het gesprek van Sandra en Mirjam op video

Video afspelen
Video afspelen

Meer afleveringen

4. Muziek als verbindende factor

9 juni 2023

In deze aflevering luister je naar musicus Rogier Telderman en Serena Scholte, oprichter van Spinwaves Lab. Een gesprek over de rol en betekenis van muziek, de gebouwde omgeving en de macho perceptie van de bouwwereld.

5. De natuur als opdrachtgever

9 juni 2023

In deze aflevering luister je naar Maarten Filius en Rinske van Schooneberg. Een gesprek over hoe alles verbonden is, rust vinden en mooie verrassingen. En een nieuw woning concept.

6. Focus op persoonlijke transitie

9 juni 2023

In deze aflevering luister je naar de ervaren bestuurder Margriet Drijver en Lucien Palmboom, werkzaam bij een woningbouwvooperatie.Een gesprek over persoonlijke transitie, geplante zaadjes en hoe dit alles startte met algoritme van Google.

Spinwaves Lab de podcast

In Spinwaves Lab de podcast luister je naar de interviews tussen deelnemers van het Spinwaves Lab. Stuk voor stuk bevlogen mensen die onze leefomgeving verduurzamen. Ze stropen de mouwen op om baanbrekende oplossingen in de praktijk toe te passen.  Het werk dat zij verrichten is niet altijd zichtbaar. Toch worden zij steeds vaker  als de leiders gezien die we nodig hebben. – Wie zijn deze verduurzamers?  Hoe ze komen tot doorbraken? Hoe ze zorgen voor zichzelf onder de vaak hoge werkdruk? Wat leren ze van de natuur?

Volg Spinwaves Lab op social media