1. De zoektocht om impact te maken

Over het ontstaan van Spinwaves Lab. Zijn de verwachtingen uitgekomen? Over hoe je innerlijk water stil krijgt en wat je kunt leren van de wolf.

Deel het op:

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp

Wie zijn er in gesprek?

Simoon Fransen

Co-founder & faculty Spinwaveslab, sinds 2015 verbonden aan Presencing Institute van waaruit ze lab ‘Voor de Oogst van Morgen’ mede oprichtte en sinds 2019 programmamanager bij Berkana Institute. Professioneel hobbyboer, imker en paardencoach.

Serena Scholte

Co-founder & faculty Spinwaves Lab, sinds 2015 als ondernemer actief in de bouw gedreven door het vraagstuk ‘hoe kan de sector bijdragen aan het verduurzamen van Nederland?’ Oprichter van Spinwaves waar Biomimicry wordt toegepast op complexe vraagstukken.

Bekijk het gesprek van Simoon en Serena op video

Video afspelen
Video afspelen

Meer afleveringen

2. Wat goed leren luisteren oplevert

9 juni 2023

In deze aflevering luister je naar Carol  Rolink uit de bouw en Jetske Thielen ondernemer in het verduurzamen van onze gebouwde omgeving. Een gesprek over persoonlijke drijfveren, de verschillende niveau van luisteren en wat remmen met je doet.

3. Het inzicht van de Theory U methode

9 juni 2023

In deze aflevering luister je naar ondernemer Sandra Nap en Mirjam Smulders, onderzoeker en adviseur. Een gesprek over het belang van een community , de onderdompeling in biomimicry en de onvermijdelijke zware momenten.

4. Muziek als verbindende factor

9 juni 2023

In deze aflevering luister je naar musicus Rogier Telderman en Serena Scholte, oprichter van Spinwaves Lab. Een gesprek over de rol en betekenis van muziek, de gebouwde omgeving en de macho perceptie van de bouwwereld.

Spinwaves Lab de podcast

In Spinwaves Lab de podcast luister je naar de interviews tussen deelnemers van het Spinwaves Lab. Stuk voor stuk bevlogen mensen die onze leefomgeving verduurzamen. Ze stropen de mouwen op om baanbrekende oplossingen in de praktijk toe te passen.  Het werk dat zij verrichten is niet altijd zichtbaar. Toch worden zij steeds vaker  als de leiders gezien die we nodig hebben. – Wie zijn deze verduurzamers?  Hoe ze komen tot doorbraken? Hoe ze zorgen voor zichzelf onder de vaak hoge werkdruk? Wat leren ze van de natuur?

Volg Spinwaves Lab op social media