Over Spinwaves Lab

Spinwaves Lab is een leiderschapstraject in de vorm van een sociaal innovatielab. De doorlooptijd is vijftien maanden. Tijdens de doorlooptijd van het traject zal een tweede traject worden opgestart, waardoor de ecosystemen zich kunnen verbinden. Spinwaves Lab is iconisch vanwege vier unieke kenmerken:

Je krijgt ontwerpprincipes, praktische kennis en instrumentarium uit Biomimicry en Theory U aangereikt door experts en ervaringsdeskundigen uit het veld. Specifieke werkvormen en technieken als bijvoorbeeld Leerreizen, System Mapping en Design Thinking, geven jou de tools om aan de slag te gaan.  

Spinwaves Lab focust op je persoonlijk leiderschap. Het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden waarbij bewustzijn op intentie en de kracht van aandacht centraal staat.  Je lijnt als het ware je handen (energie), hart (intentie) en hoofd (inspiratie) op als een effectief instrument om mee aan de slag te gaan. 

Je vormt samen met maximaal vijftig andere innovatoren een nieuw collectief. Jullie delen de intentie tot verduurzamen maar zijn zeer divers qua achtergronden, expertise en rol in het systeem. Die diversiteit biedt ook de gelegenheid om partnerschappen te sluiten met mensen die normaal onbereikbaar lijken. In het collectief ga je met elkaar de vraagstukken verdiepen, waarin de diverse perspectieven gaan zorgen voor het broodnodige inzicht in de problematieken.   

In Spinwaves Lab staat jouw vraagstuk rondom verduurzaming van de bouw – en vastgoedsector centraal. In Spinwaves Lab staat de tijd die we nemen om  stil te staan en te reflecteren ten dienste van de versnelling die hierop volgt. Met een handson mentaliteit ga je in kleinere teams het systeem op de schop nemen met nieuwe technologie, versterkt leiderschap. Middels prototypes gaan we aan de slag met nieuwe en bovenal het verbinden van initiatieven. 

Lees meer over de praktische zaken als (start)data, het team, de investering en de doelgroep.